Waar een passie voor sieraden en reizen zijn samengebracht….

Branca_Ocre__01De afgelopen jaren heb ik veel mooie reizen mogen maken. Voor langere perioden, korte tripjes, alleen of met mijn gezin. Tijdens elke reis kwam 1 ding overeen; er was altijd die zoektocht naar het bijzondere sieraad. Wanneer ik er een had gevonden, het liefst zo authentiek, lokaal, betaalbaar & kwalitatief mogelijk, was ik hier dagenlang blij mee. Tot…ik weer een nieuw bijzonder stuk tegenkwam. Kortgezegd: ik kon en kan geen genoeg krijgen van sieraden die net even anders zijn dan de rest en die je in Nederland niet snel tegenkomt.

Mijn kasten puilden hierdoor steeds meer uit, en zo ook mijn verlangen om hier iets mee te gaan doen. Internationaal inkopen en in Nederland verkopen leek mijn ultieme droom. Wie niet waagt, die niet wint was ook het motto dat mijn man mij ingaf. En zo liet ik tijdens een reis naar China een collectie stoffen kettingen maken. Echter niet naar tevredenheid, perfectionistisch zoals ik ben. Want dat ik kwalitatief hoogstaande producten wilde gaan verkopen is een ding wat zeker was. Symbolisch was het begin echter wel gemaakt.Chocolate_Brown_

Tijdens een reis in Zuid Afrika met mijn man, zoontje en zwanger van ons tweede zoontje kwam ik in Stellenbosch terecht  bij de mooie winkel Ateljee. Hier vond ik handgemaakte kettingen, snood sjaals en lederen clutches, allemaal lokaal vervaardigd. Met een koffer vol kwam ik terug. Omdat ik dol ben op de kleurrijke cultuur van Zuid Afrika, bracht Ateljee mij enige tijd later in contact met Lemmi & Sipho die voor AJA Jewels bestellingen op maat maakt, zoals de Festival Sling Bags.

Fest_Yellow_Rain_Enige tijd later stuitte ik op een marktje in Barcelona op de collectie van Colette Barcelona. Ik was onder de indruk van haar vintage sieraden, bewerkt met guipure kant en antiek materiaal. Nadat we aan de praat raakten nodigde ze mij uit om de volgende dag naar haar winkel te komen en zodoende ging ik wederom met een koffer vol terug naar huis. Haar bijzondere sieraden, waarbij ze veel werk maakt van het zoeken naar vintage en antieke onderdelen voor het sieraad waren precies de juweeltjes die ik zocht.

Toen we vervolgens met het hele gezin een rondreis door Florida maakten, kwam ik de unieke collectie sieraden van het kledingmerk Luck Brand tegen. Lucky Brand is in The States al decennia lang een bekend spijkerbroeken merk. Sinds een aantal jaren hebben ze hierbij een prachtige sieradencollectie aan toegevoegd die zich kenmerkt door aparte, kwalitatieve en tijdloze sieraden. Voor jong en oud, voor wie van een hippe stijl houdt of juist een meer klassieke.Red_Label

Dat 2015 een spannend jaar wordt is een ding wat zeker is. De start van AJA Jewels is hierbij bezegeld. De collectie van AJA Jewels is met veel liefde gekozen en hebben ieder hun eigen verhaal. Veel plezier met jouw reis door mijn shop!

 

Astrid Eskes